Eindelijk weer! Een zaterdagtraining – 12 juni 2021

Na lange tijd eindelijk een zaterdagtraining! Samen, met het team, aan de slag om de professionaliteit op een nog hoger niveau te tillen en de beoogde kwaliteit te waarborgen.

Vermissingen vinden onder allerlei omstandigheden en in verschillende gebieden plaats. Geleiders en honden bereiden we daarop voor, door op wisselende en gevarieerde plaatsen te trainen. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar andere trainingslocaties. Vandaag waren we te gast in een zestien hectare, grote boomgaard. Lange lanen met aan beide kanten bomen, bomen, en nog eens bomen. Bomen, vol in het blad en met prachtige, jonge vruchten. Een uitgelezen kans om de theorie van het “het op linie lopen” te herhalen en het daadwerkelijk te oefenen. Het oriëntatievermogen op te rekken, geweldige trails uit te werken en startende combinaties “een lange straat “aan te bieden met een grote, hoeveelheid vermisten. Tot vreugde van ieder behaalden twee combinaties (baas- hond) deze dag het Basis – clubexamen en gaan nu op weg naar het RH-1 examen.

Al met al een sfeervolle, leerzame dag op een toplocatie, mogelijk gemaakt door een genereuze eigenaar. Een groot cadeau voor het team, zeker in de broedtijd waarin het altijd lastiger is om een mooi zoekgebied te vinden.

 

 

 

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT