Startdag 2020 – 2021

Het nieuwe trainingsseizoen is op 29 augustus weer van start gegaan.

Op deze startdag, georganiseerd door de activiteitencommissie, zijn de hondenbazen als eerste uitgedaagd. Een alternatieve stoelendans appelleerde aan de samenwerkingsvaardigheden van de hondenbazen. Nou, hier valt nog wel wat te verbeteren! Maar plezier was er wel.

Vervolgens werden verschillende spellen klaargezet waarbij de honden hun vaardigheden (probleem oplossen, doorzetten) konden laten zien. Verschillende dozen in elkaar waar brokjes in verstopt werden, een krukje met bel erop waarbij de hond beloond werd als de bel rinkelde en nog vele andere uitdagingen.

En dan een enorme verrassing. De nieuwe kleding werd uitgedeeld. Allemaal mochten we een nieuwe jas, broek en shirt in ontvangst nemen. GEWELDIG!

Het regende inmiddels flink, gelukkig konden we naar binnen voor de lunch, waarvoor iedereen wat lekkers gemaakt had.  Aansluitend vond de middagtraining plaats waarin ieder wel een nat pak opliep maar heerlijk kon werken. Het trainingsgebied was heel uitdagend met een grote bunker in het zoekgebied. Voor de beginnende honden weer een nieuwe ervaring en wat zijn ze knap. Zonder probleem wisten ze de objecten te lokaliseren.

Nog een laatste woord van dank aan gastvrouw en gastheer die zich enorm ingezet hebben om deze start mogelijk te maken op hun terrein, omdat op het laatste moment er een locatie wijziging moest plaatsvinden.

 

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT