3 februari 2023 Tweede dag Vlakte Professionalisering

Ook deze dag was het weer ons goed gezind. Geen druppel regen te bekennen, regenbroeken bleven in de tassen en hondenhanddoeken werden slechts gebruikt voor die diehards die het nodig vonden om het water in te gaan. 

 
Verschillende gebieden werden doorzocht. Dat gebeurde per gebied door twee combinaties, iedere bestaande uit een geleider met een hond. Dat vraagt onder andere om uithoudingsvermogen, overleg en goede samenwerking. Honden moeten naast en met elkaar werken en van elkaar verdragen dat ze op hetzelfde moment vinden. Door dit te trainen kom je er snel achter waar de leerdoelen en verbeterpunten liggen.
Ook waren er startende combinaties. Of het dier nu zeven jaar oud is of dertien weken, ze leren eerst kennismaken met liggende, zittende en hangende personen. De één gaat daar vrij en onverschrokken naar toe, de ander heeft daar meer moeite mee. Hoe ze dit doen is afhankelijk van ras, karakter en ervaringen. Dit zijn enerverende dagen voor startende honden. Braaf liggen wachten in de bench is vaak al een uitdaging op zich. De kennismaking met andere honden, het lopen over verschillende ondergronden , het waarnemen van onbekende geluiden en vreemde geuren dragen bij aan de hoeveelheid indrukken die ze te verwerken krijgen. Niet zo verwonderlijk dat ze na een intensief oefeningetje een rustmoment nodig hebben.
Voor meer gevorderde honden werden complexere oefeningen georganiseerd die succesvol werden uitgevoerd.
We kijken dankbaar terug op twee prachtige, leerzame dagen.
TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT