Inzet Kerkwerve 27 april 2020

In samenwerking met de politie Schouwen Duiveland zijn honden en geleiders van Reddingshonden Team Zeeland op zoek geweest naar een 71-jarige, dementerende man uit het Zeeuwse dorpje Kerkwerve.

De depressieve, slechtlopende man was vermist sinds zondag 26 april 2020. De man heeft zijn woning die dag om 14.30 uur verlaten. Later op deze dag werd er een bericht uitgestuurd via Burgernet. Meerdere eenheden van de politie en ook een politiehelikopter werden ingezet, burgers hielpen massaal mee met zoeken maar helaas. Na middernacht werd duidelijk dat er groen licht was voor ons om te gaan zoeken met de honden.

De drie combinaties die hebben gezocht zijn Corinda en Utah, Olga en Catch, Hans en Nora. Als ondersteuners zijn mee geweest Dianne, Siddha en Kim.

In deze tijden waarin het RIVM op basis van de uitbraak van Corona anderhalve meter afstand tot elkaar voorschrijft en je buiten enkel met twee mensen tegelijk mag “samenscholen” zijn we dus vandaag op Koningsdag, 27 april 2020 in overleg en met instemming om 6.00 uur van start gegaan. Het vroeg van ons hier en daar aanpassingen echter het beïnvloedde het werk als zodanig niet.

Omstreeks 12.00 uur bereikte ons het bericht dat de man in goede gezondheid 31 km verderop was aangetroffen.

We wensen de man en zijn familie goede tijden toe.

Namens Reddingshonden Team Zeeland
Secretaris,
Olga Franse

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT