Zaterdagtraining 12 maart 2022

Waar sinds 1939 de infanterie, de Duitse bezetter, de Canadese bevrijders, artillerie- en cavalerieregimenten en commandotroepen gehuisvest waren, zoeken op 13 maart 2022 de honden van Reddingshonden Team Zeeland.

Elke combinatie – geleider met hond – kreeg volop de mogelijkheid te zoeken op deze historische locatie naar “vermisten”. Het complexe pand, met een zolder vol luiken, verborgen kasten en spelonken, bood uitdagende leermomenten vol geurpuzzels. Dat zo’n training mogelijk wordt gemaakt door een aantal teamleden is een cadeau aan alle anderen en kenmerkt de sfeer binnen Reddingshonden Team Zeeland.

In de ochtenduren werden, in de omgeving rondom het gebouwencomplex, examens afgenomen wat er toe leidde dat twee combinaties het Basisclubexamen Vlakte Zoeken haalden. Twee combinaties die wat verder zijn in het opleidingstraject legden RH-1 Vlakte Zoeken met succes af. Voor het hele team een vreugdevol resultaat en een enorme versterking en uitbreiding van de mogelijkheden van ons Zeeuwse team.

De komst in het team van een groot aantal nieuwkomers zorgt ervoor dat coaches, coachondersteuners en trainingsondersteuners nog bewuster nadenken over de opleiding tot een inzetbare tweetal – geleider- hond. De positieve, wederzijdse afhankelijkheid is een krachtig onderdeel van Reddingshonden Team Zeeland en daar zijn we trots op. Het succes van de één is het succes van het hele team. Daar gaan we voor.

 

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT