Inzet Amsterdam – Westerpark

Op zaterdag 26 maart 2022, vond er een grootschalige zoekactie plaats in het Westerpark te Amsterdam. Er werd door de SRO – Samenwerkende Reddingshonden Organisatie- gezocht naar Silvia S. M. Een jonge, Spaanse vrouw (24) die sinds 19 maart 2022 werd vermist. De zoekactie vond plaats op het land en het water.

Wij, Reddingshonden Team Zeeland zijn een zelfstandig opererend team en maken daarnaast onderdeel uit van de hier bovengenoemde SRO.

Bij deze inzet te Amsterdam hebben we samengewerkt met onze collega-groepen: Stichting Reddingshonden RHWW, Reddingshonden Team Noord-Holland, Oger Sardogs, Delta reddingshonden groep , – allen ook aangesloten bij de SRO– , de Amsterdamse recherche en het Landelijke team onderwaterzoekingen van de politie.

Aanvankelijk was het verzoek om te gaan zoeken naar de vermiste vrouw binnengekomen bij de RHWW. Vanwege de hoeveelheid gebieden is er echter besloten om op te schalen en werden andere groepen van de SRO gevraagd om ondersteuning. In totaal is er gezocht met zeventwintig honden en vierendertig mensen.

Reddingshonden Team Zeeland heeft deelgenomen met vier combinaties -geleider met hond- en zeven ondersteuners.

Het gevarieerde waterrijke gebied werd door de verschillende groepen zorgvuldig afgezocht. Nadat meerdere honden op dezelfde plek in het water overduidelijk aangaven is er besloten om de politie te alarmeren. Op de door de honden aangegeven plek is uiteindelijk het lichaam van Silvia gevonden.

De teamleden van Reddingshonden Team Zeeland leven mee met het verdriet van de familie en vrienden en wensen ze veel kracht toe om dit verlies te dragen.

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT