Wat een buitenkansje!

Wat een verrassing als je op een natte, stormachtige trainingsavond een accommodatie tot je beschikking krijgt waar je anders niet zo snel kunt of mag trainen. Dat overkwam de combinaties van Reddingshonden Team Zeeland op de laatste training van het jaar 2023, afgelopen woensdagavond.

Geweldig om in een volledig in het donker gehulde, authentieke schuur te zoeken. Een schuur die vol menselijke geuren hangt, omdat er in deze ruimte nog volop activiteiten plaatsvinden en gewerkt wordt. Als zo’n accommodatie vol staat met materialen en machines is het moeilijk voor de hond en geleider om langs de randen te zoeken. Een strategie die je meestal als team hanteert is rechtsom, linksom de ruimte afzoeken om optimaal gebruik te maken van de verschillende geurstromen. Nu kon je niet zoveel anders dan je hond vrijheid geven en erop vertrouwen, dat deze de ruimte goed afzocht, en als geleider heel opmerkzaam zijn op wat je hond liet zien. En wat ging dat goed in die donkere ruimtes. En wat werd er door alle honden fanatiek ingedrongen om bij het object te komen.

Zo ook het uitwerken van de geur in en rondom de voormalige varkensstal. Een uitdaging die alle teams met verve aangingen. Via de smalle openingen in de voertroggen stroomde de geur van de vermiste persoon minuscuul naar buiten en werd opgepikt door de honden. Ook de verschillende bouwsels op het buitenterrein boden zoveel geurpuzzels dat één trainingsavond veel tekort was.

Tijdens de evaluatie werden we getrakteerd op koffie en thee met wat lekkers erbij. Kortom een avond met een gouden randje en een waardige afsluiting van een intensief trainingsjaar!

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT