HOND in BEELD 5

We gaan al onze honden, die zo hard en gepassioneerd werken binnen Reddingshonden Team Zeeland, aan jullie voorstellen in de loop van de tijd. Dat verdienen ze, om extra in het zonnetje gezet te worden.

Szia, een jong Vizsla-teefje, is door haar geleider speciaal uitgezocht voor dit werk. Daarvoor heeft haar baasje een goede Vizsla-fokker gekozen en met volle support van het thuisfront heeft ze Szia als pup uit Hongarije gehaald. De Vizsla is in Hongarije uitgebreid getraind om te ondersteunen in de jacht. Daarbij spotte de Vizsla wild én haalde het uiteindelijk op. De hond is het dus gewend om nauw samen te werken met het baasje. Die eigenschap zie je ook sterk bij Szia.

Szia is een energieke en hardwerkende hond die het gelukkigst is als ze daadwerkelijk wat met haar geleider mag doen. Ook op de dagen dat er niet getraind wordt, zijn baas en hond frequent bezig met een nieuwe uitdaging die het reddingshondenwerk ten goede komt. Voor een gevoelige, vriendelijke en leergierige hond zoals Szia is dit een fantastisch leven.

In korte tijd heeft deze combinatie zowel het basisexamen als het RH-1 examen gehaald. Goed werk, want een pup opvoeden is op zich al een topprestatie. Momenteel werkt dit tweetal aan de verfijning van alle vaardigheden door variatie in de oefeningen aan te brengen. Binnen Reddingshonden Team Zeeland zijn we maar wat blij met deze jonge, ambitieuze combinatie!

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT