Start 2023

Wat een mooie start van 2023!

Zaterdag 7 januari 2023 waren we met zeventien mensen te gast op voor ons team alweer een nieuwe en uniek locatie. Een plek met mogelijkheden te over om de honden naar hartenlust geurpuzzels op te laten lossen.

De hondenneuzen stonden aan en vonden!

“Vermisten” die onder andere hoog en onbereikbaar weggelegd waren of diep verborgen zaten in een reeks aaneengeschakelde opbergruimtes. Ook in het groen, behorende bij de locatie, werd volop gezocht en gevonden. Het weer werkte, na de grote hoeveelheden regen van de voorgaande dagen, nu enorm mee. Het was droog die dag.

De verschillende ondergronden voegden echt iets toe aan het geheel: zand, blubber, kunstgras, echt groen, tegels, beton, vlakke- en ongelijke stukken, het was er allemaal. Voor elke hond viel er veel te leren en was er uitdaging.

Op deze dag werden er ook examens afgenomen.

Hoe geweldig is het als de examencommissie twee teams het RH-1 certificaat mogen overhandigen en één team het Basisexamen? Rana met Lexi, Peter met Luna en Heleen met Pip. Het versterkt de potentie van het totale team waardoor we in 2023 van nog grotere betekenis zijn voor families met een vermiste dierbare.

 

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT