Tweedaagse Minke van den Bergh

Een plan in je hoofd is geen plan!

Hoe mooi is het als een externe professional eens meekijkt met de trainingsopbouw van de organisatie en hoe geleiders van Reddingshonden Team Zeeland omgaan met hun hond? Hoe haal je het dier bijvoorbeeld uit de auto en neem je deze mee naar de start van je zoekgebied? Hoe wordt er motiverend gespeeld met de hond? Hoe verhoog je de focus van je viervoeter en versterk je de eindbeloning bij het vinden van de vermiste? En daarbij, hoe maak je een progressieplan om doelen te bereiken, wat een plan in je hoofd is geen plan.

Bovenstaande onderwerpen zijn aan bod gekomen in deze dagen met Minke van den Bergh van K9 Nose. Deze tweedaagse vond plaats op een unieke, gastvrije locatie waar we zowel de binnen- als buitenruimte hebben gebruikt.

De geleiders waren, in tegenstelling tot anders, gekleed in hun dagelijkse outfit om de honden niet in het signaal te geven dat ze gingen zoeken. Naast de theoretische onderbouwing is er hard gewerkt in de praktijk. De foto’s bij dit stukje getuigen daarvan. Er wordt nu op elke training verder gewerkt aan datgene wat Minke in gang heeft gezet en komen plannen in het hoofd steeds vaker op papier.

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT