Ja, en zo kan het dus gaan

22 augustus 2023. Ineens komt er een telefoontje: “Er is een inzet in Apeldoorn, kun je mee? Er is versterking nodig voor de avond, om 18.00 uur worden we daar verwacht.” Na “Ja ik ga mee”, gaan je raderen draaien en ga je in de regelmodus. Afstemmen met je werk en het thuisfront. Eerder geplande afspraken gaan eruit, je wisselt van outfit, regelt het benodigde materieel, eten en drinken voor je hond en jezelf, pakt je auto in, laat je hond nog even uit en houdt de inzetapp in de gaten om verdere informatie te volgen. Ineens leef je in een andere wereld.

En wat een anticlimax als je net gaat rijden, je teammaatje hebt opgepikt en er komt dan een berichtje: “De zoekactie gaat niet door, keer maar terug naar huis”. Gelukkig komt dit niet vaak voor, de kans is er echter altijd. De vermiste kan gevonden zijn, de politie zet het zoeken stil, er is een verkeersinfarct e.d.

Na zo’n beëindigingsmededeling is het opnieuw enorm schakelen. Voor jou maar ook voor je hond die allang weet dat er iets van haar/hem verwacht ging worden. Je informeert – onderweg terug naar huis – de thuisblijvers even, gaat met je hond en je teammaatje een rondje de spanning eraf lopen of je doet nog even een kleine oefening met je viervoeter. Aansluitend, onder het genot van een bak koffie, deel je uitgebreid gedachten en gevoelens met elkaar en keer je terug naar huis.

Daar aangekomen ruim je, ontdaan van adrenaline maar trots op het team, de hele mikmak weer op en zorg je dat alles weer klaar ligt voor de volgende oproep voor een inzet. 😉

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT