Inzet IJzendijke 10 mei 2024

Gisteren is ons team in actie gekomen. Zes van onze honden hebben met hun geleiders en vijf ondersteuners van het team intensief gezocht naar een vermiste 79-jarige mevrouw uit IJzendijke.

Zo’n inzet verloopt altijd met toestemming en in nauwe, goede samenwerking met de politie. In eerste instantie is er gezocht in de directe omgeving van de woning van de vrouw, later werd het af te zoeken gebied verruimd van IJzendijke tot aan de Belgische grens.

De oplopende temperaturen, de politie-inzet en zelfs de rondcirkelende helicopter remden Utah, Blaze, Lexi, Elsie, Szia en Yuno niet af. Zo ook hun geleiders en ondersteuners niet. Het goed in de gaten houden van de energie en het vochtgehalte van mens en dier is erg belangrijk gedurende het werken. Op tijd drinken en eten voordat ‘de man met de hamer’ langskomt, verlengt het aantal effectieve zoekuren. De meelopende, observerende ondersteuners spelen hierbij een belangrijke rol.

Gelukkig en tot onze grote blijdschap is de vermiste vrouw – op basis van een tip die binnenkwam – door de politie in goede gezondheid aangetroffen. Ze bevond zich buiten het eerder vastgestelde zoekgebied en wel in het buurland België.

We zijn erg blij met deze goede afloop en dankbaar dat Reddingshonden Team Zeeland heeft kunnen bijdragen aan het vinden van het antwoord dat de familie en betrokkenen zochten op de vraag: “Waar is onze dierbare?”

Na de altijd bijbehorende analytische terugblik op de inzet en een goede nachtrust staan onze mensen en honden weer klaar voor een volgende actie.

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT