HOND in BEELD 10

We gaan al onze honden, die zo hard en gepassioneerd werken binnen Reddingshonden Team Zeeland, aan jullie voorstellen in de loop van de tijd. Dat verdienen ze, om extra in het zonnetje gezet te worden.

Weer zo’n ras dat je niet heel vaak tegenkomt in het reddingshondenwerk: een Riezenschnauzer. Toch vreemd, want Yuno werkt zo prachtig! Het is een genot om hem geconcentreerd en met groot plezier aan het werk te zien. Deze kanjer is vijf jaar jong en is begonnen met trainen toen hij vijf maanden was.

Yuno is een imposante jongen die leergierig, lief, loyaal, vrolijk en zachtaardig is maar het is vooral een evenwichtige hond. En dat is bij het reddingshondenwerk natuurlijk heel fijn, want dat betekent dat hij heel steady en betrouwbaar werkt en dat je kunt vertrouwen op zijn bevindingen en verwijzing.

Yuno en zijn geleider zijn al een tijd aan het werk met de voorwaarden die SRO stelt aan inzetbare teams. Ze zijn al heel wat keren mee op inzet gegaan, op zoek naar een vermist persoon. Een topcombinatie!

Met zo’n combinatie mag je je handjes dichtknijpen, die dragen veel bij aan ons Team. En dat doen we dan ook!

foto Nikita Molhoek

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT