HOND in BEELD 8

We gaan al onze honden, die zo hard en gepassioneerd werken binnen Reddingshonden Team Zeeland, aan jullie voorstellen in de loop van de tijd. Dat verdienen ze, om extra in het zonnetje gezet te worden.

Werkwillig, jong, slim, onstuimig, allemaal termen die op Rumi van toepassing zijn. Rumi is een Australian Cobber, een ras dat je maar zelden ziet in Nederland. Dit ras wordt gefokt als een lieve, stabiele, sociale hond met een bijzondere, zachte vacht, als maatje (‘cobber’) voor iedereen. Aan dat beeld voldoet Rumi volledig.

Ze is in opleiding vanaf dat ze twaalf weken was, is gepassioneerd en “druzig” (Zeeuws voor onstuimig). Bijzonder om te zien hoe gefocust en geconcentreerd zo’n jonge hond – Rumi is ruim 1 jaar – al aan het werk kan zijn. Rumi en haar geleider hebben het basisexamen behaald en zijn nu hard aan het werk richting RH 1-examen.

Jong geleerd, oud gedaan. We hopen nog heel lang te mogen genieten van Rumi’s enthousiasme, werklust en leerbaarheid. Ze vormt met haar geleider een prachtige, waardevolle combinatie!

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT