Drie is te veel!

De maatregel dat je buiten met niet meer dan twee personen op anderhalve meter afstand van elkaar mag zijn heeft er in geresulteerd dat de trainingen een andere vorm hebben gekregen binnen Reddingshonden Team Zeeland.

We “trainen” ,net als anders, iedere week en ontmoeten elkaar digitaal via beeld- en geluid. Iedere geleider kiest persoonlijke doelen die het zoekwerk van de hond ondersteunen. In de dagen tussen twee digitale bijeenkomsten in werkt ieder in de thuissituatie hard aan de gestelde doelen en filmt het proces. Lang leve de mobieltjes! De filmpjes worden opgestuurd en de coaches voorzien deze van feedback en coachvragen waardoor de geleider weer verder kan. Dat houdt ook regelmatig in dat er nog een telefoongesprek volgt tussen geleider en coach om zaken verder te verduidelijken of te verdiepen. Al met al meer en intenser contact.

Ook worden de ingestuurde filmpjes in de groepsapp gezet. Geleiders en ondersteuners bekijken al deze filmpjes goed en noteren voor de andere geleider een compliment, een advies en mogelijk ook een vraag. Op de digitale bijeenkomst krijgt theorie volop aandacht. Enkele onderwerpen: Apport, ingeslopen trainingsfouten, verschillende vormen van verwijzen – de manier waarop de hond aan de baas laat weten dat hij de vermiste heeft gevonden- zoeken vanaf de fiets, het zoeken op dood en/of levend enz.

Er wordt heel hard gewerkt en de resultaten zijn er naar! De coaches krijgen goed zicht op de manier hoe de geleider thuis met de hond omgaat, de hond onder appél staat, de manier van denken van de baas, het inzicht dat wel/niet aanwezig is, de leerbaarheid van combinaties, de inzet en betrokkenheid.  Samen helpen we ieder combinatie naar een hoger level. Dit effect van de Coronaregel “Drie is te veel” en de daar uit voortvloeiende manier van bij elkaar komen, houden wij er zeker in als de wereld er straks weer “normaal” uitziet. En daarnaast kijken we er ook naar uit dat we weer gewoon samen kunnen trainen.

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT