Zoeken en vinden in beeld

Wow, wat een dag!

Na een hoop voorbereiding mochten we vandaag, 5 september, aan de slag voor Omroep Zeeland om ons mooie werk te laten vastleggen en binnenkort aan jullie te laten zien.

Wij waren hiervoor te gast op het uitdagende terrein vol met allerlei verschillende situaties van Veiligheidscentrum Zeeland.

De honden, geleiders en meelopers kregen de nodige uitdagingen voor de kiezen. Door een goede briefing van de inzetleiders en de steun en begeleiding van de meelopers bij het zoeken tijdens deze inzetmatige oefening, hebben we naar alle tevredenheid ons werk kunnen doen en laten vastleggen.

Dit alles is mogelijk omdat we als team samenwerken. Vooraf ter voorbereiding, mensen die als vermist persoon willen optreden, aandacht voor evaluatie en verbetering.

Elke training weer werken we met z’n allen keihard aan een verdere professionalisering. En wat is het dan genieten om onze honden en hun geleiders te zien zoeken én vinden.

Benieuwd naar het resultaat? Houd dan onze pagina en website in de gaten. We houden jullie op de hoogte!

Vanaf de allereerste editie van de Zeeuwse Week van de Veiligheid brengt Omroep Zeeland op televisie een dagelijkse serie waarin veiligheid centraal staat. Dit jaar worden vijf ‘special teams’ in dynamische reportages geportretteerd. Dus schakel elke avond in om bijvoorbeeld de KNRM in actie te zien of het Rope Rescue Team of … Reddingshonden Team Zeeland. Daarnaast zal Omroep Zeeland ook op de radio en online aandacht aan veiligheidsthema’s geven.

MAANDAG 9 t/m ZONDAG 15 oktober 2023 de ZEEUWSE WEEK van de VEILIGHEID.

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT