Waterdagen 2024

Drie keer in het jaar hebben we een meerdaagse training, in voor- en najaar. De dagen in het voorjaar zijn grotendeels gericht op waterwerk. Zo ook dit jaar. Vorige week hebben we een paar mooie waterdagen gehad.

Onderdeel van het programma was bijvoorbeeld bootgewenning (veilig in- en uitstappen, varen met golven, wind en scherpe bochten) die voor sommige beginnende honden (en geleiders ūüôā ) best spannend was. Maar ook hebben we onze methodiek voor het zoeken van dood materiaal (als in, van een overleden vermiste) verbeterd en verfijnd, toegespitst op de hond en de geleider. Een leerzame uitdaging voor iedere combinatie.

Natuurlijk was het, afgezien van leerzaam en interessant, ook gewoon heel gezellig en amusant. Het overnachten ter plekke, het gezamenlijk ontbijt, lunch en avondeten gebruiken, de activiteiten die de evenementencommissie voor ons in petto had, het gezamenlijk opbouwen, de boot voor gebruik in orde maken, na afloop opruimen, dit alles droeg bij aan een saamhorigheidsgevoel en versterking van de onderlinge band.

Immers, reddingshondenwerk kun je niet alleen, je hebt vertrouwen nodig in al je collega’s. En daar zijn zulke dagen heel waardevol voor!

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT