Inzet Apeldoorn 5 november 2022

En dan gaat de telefoon in de vroege morgen met de vraag: ”Ga je mee op inzet naar Apeldoorn als ondersteuner zonder hond?” Een vraag die je zomaar gesteld kan worden ook al ben je nog niet op inzetniveau.

Reddingshonden Team Zeeland is aangesloten bij de SRO, Samenwerkende Reddingshonden Organisaties. Een organisatie waarbij ook nog een aantal andere reddingshondengroepen deel vanuit maken. Deze aansluiting bij de SRO kan betekenen dat wij als team plotseling een oproep krijgen om te ondersteunen bij één van de andere groepen omdat het zoekgebied te groot is voor hen. Zo ook op vrijdag 5 november 2022 in de vroege ochtend: “een vermiste in Apeldoorn met kans op leven, kunnen jullie ondersteunen?” Net toen de vier inzetbare zoekteams, vier ondersteuners zonder hond, de Inzetleider en de Inzetcoödinator op weg waren kwam het telefoontje: “de persoon is in goede gezondheid gevonden, dus keer maar terug naar huis”.

Zo kan het dus gaan. Even een anticlimax ondanks de blijheid over het levend vinden van de vermiste, schakelen om weer terug te keren in “de wereld”. Een leerzame ervaring en meteen de ultieme test om te kijken of je goed voorbereid bent, je materialen in orde zijn en is je beschikbaarheid geregeld is. Als je dit werk doet, het zoeken naar vermisten, vraagt dit veel van je flexibiliteit en je thuisfront.

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT