Zonder ondersteunend thuisfront is zoeken naar vermisten lastig! 

De naasten van onze teamleden zitten thuis als er training, professionalisering, overleg of een zoekactie plaatsvindt. Zij vangen de geleider/ondersteuner op als ze thuiskomen, horen hun verhalen aan en spreken ze moed in als dat nodig is. 
Als support en begrip ontbreken is het vrijwel onmogelijk voor een geleider/ondersteuner om dit werk te doen. 
Dus de hoogste tijd om het thuisfront meer te betrekken en te waarderen.
 
Op zaterdag 17 september was het zover, Familiedag. Het was gezellig druk.
Julie, onze voorzitter, heette ieder welkom en benadrukte hoe belangrijk het voor ons werk is dat er op de achtergrond wordt meegeleefd. Ze citeerde generaal Onno Eichelsheim Commandant der Strijdkrachten: “Zonder thuisfront geen inzet”. En dat geldt ook voor Reddingshonden team Zeeland
Vervolgens stelden de teamleden zich voor en vertelden wie ze als gast mee hadden meegebracht.
Daarna werd de middag ingevuld met een kleine demo en activiteiten voor hond en baas. Zo zag je honden die werden gereden in een kruiwagen of voortgeduwd op een laadkarretje. Bazen en honden kropen door de tunnel of liepen over een wip.  Dikke pret!
Ook was er gelegenheid tot “koekhappen” voor hond en baas en uit de grabbelton voor de honden kwamen zelfgemaakte oranje, bandana’s tevoorschijn. Zo grabbelden de kinderen fleurige sleutelhangers. Er was van alles te doen.
De middag werd afgesloten met een heerlijk frietje en een snack waarna iedereen vuil en ietwat verregend tevreden naar huis keerde.
Heel hartelijk dank families voor jullie komst en positieve bijdrage.
We bekijken intern hoe we de jaarlijkse Familiedag nog meer vorm
kunnen geven. We zijn nog wat zoekende. De eerste suggesties liggen er echter al. Op naar volgend jaar.
  
TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT